Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2288

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

ALBANIË, complete rondreis

  • Zondag 7 tot en met dinsdag 16 september 2025
  • Prijs op aanvraag
  • min. aantal deelnemers: 14
Wat mag je verwachten?

Albanië is dé nieuwe reisbestemming waar voorlopig nog geen massa toeristen zijn. Het heeft een prachtige natuur en is gelegen aan de Adriatische Zee. Daarnaast zijn er unieke steden te zien met heel wat cultureel erfgoed. Albanië is steeds een handelsknooppunt én strategische locatie geweest tussen het Oosten en het Westen.

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht Brussel-Tirana h/t met ruimbagage (20 kg)
  • 10 dagen / 9 hotelovernachtingen in goede hotels (3 en 4-sterren), volpension en drankje bij de maaltijden
  • reis en excursies met luxe autocar
  • inkomgelden volgens programma
  • Nederlandstalige reisbegeleiding en lokale Engelssprekende chauffeur/gids tijdens de excursies

Niet inbegrepen

  • éénpersoonskamer toeslag: prijs op aanvraag
  • dranken en persoonlijke uitgaven
  • niet-vermelde maaltijden
  • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:heenreis vlucht Brussel - Tirana

Je vliegt vanaf Zaventem naar Tirana (rechtstreeks, onder voorbehoud), de hoofdstad van Albanië. De Nederlandstalige reisleider wacht je daar op en zal een verkennende wandeling met je maken in de stad. Je eerste hotel ligt in Tirana en daar neem je ook het avondmaal.

Dag 2:stadswandeling Tirana

In de voormiddag maken we een wandeling in de hoofdstad Tirana. Je zal versteld staan van de toch wel ongewone architectuur. Je brengt meerdere bezoeken en tussendoor is er ook nog de lunch. Je bezoekt het Nationaal Historisch Museum, de Et’hem Bey moskee, de kathedraal van de Verlosser en Buunk Art. Overnachting en diner in je hotel in Tirana.

Dag 3:Tirana - Korça

Vandaag maak je de verplaatsing naar Korça, zo’n 165 km, onderweg zal er gestopt worden voor de lunch. Bij aankomst breng je meteen een bezoek aan Korça. De inwoners van Albanië vergelijken deze stad met Parijs en dat zal je zien bij je bezoek aan de bazaar en zijn beroemde terrassen. Op het programma staat een bezoek aan het museum voor middeleeuwse kunst en de kathedraal van de verrijzenis.

Dag 4: Korça - Gjirokastra

Na het ontbijtbuffet volgt er een lange busrit maar door een prachtig en spectaculair natuurlandschap. We volgen zoveel als mogelijk de rivier Vjosa die zowat de belangrijkste stroom is in het centrum van Albanië. Die heeft zich een weg gebaand door de hoge bergen en dat zal je wel merken tijdens deze busrit (220 km – 5 à 6 uur rijtijd). Onderweg houden we halt in Permet en proef je een lokale lekkernij + lunch. Je brengt ook nog een bezoek aan de kerk van Leuza, een beroemde en prachtige byzantijnse kerk. Het zal al na 16 uur zijn wanneer je aankomt in Gjirokastra. Daar is je hotel en geniet je ook van het diner.

Dag 5:Gjirokastra

Vandaag houden we het wat rustiger en breng je een bezoek aan Gjirokastra. Je wandelt zo op de citadel en het Skendulajhuis. Maar we voorzien ook heel wat vrije tijd. Je overnacht terug in hetzelfde hotel en geniet er ook van het diner.

Dag 6:Gjirokastra - Saranda

Na het ontbijt maak je de verplaatsing naar Saranda, gelegen in het zuiden van Albanië. Lunchen doe je bij een bekend natuurwonder, letterlijk vertaald ‘Het Blauwe Oog’. Het is een bron met een prachtige ligging. Dan reis je verder door naar de archeologische site van Butrint. Een belangrijke site want ze staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Uiteindelijk kom je dan aan in Saranda, een badplaats. Intrek in het hotel in Saranda gevolgd door het diner.

Dag 7:Saranda - Berat

Nu verken je kust van de Albanese Riviera. Je bezoekt het fort van Ali Pasha in Porto Palermo en reist dan verder door naar Llogara. Deze route brengt je op een bergpas met een hoogte van iets meer dan 2000 meter. De panorama’s zijn prachtig als het weer wat meezit. Na de lunch in Vlora brengt de autocar je naar het volgende archeologisch park, namelijk dat van Apollonia. Daar was ooit een universiteit uit de Romeinse periode. Het hotel ligt in Berat, een stadje dat ook op die Unesco erfgoedlijst staat. Je neemt daar ook het diner.

Dag 8:Berat

Deze stad moet je bezocht hebben. Onze reisleider toont je de belangrijkste locaties zoals de citadel en het Onufri museum. We voorzien uiteraard wat vrije tijd na de lunch. Maar we lassen ook een bezoek in aan een lokale wijnkelder, inclusief degustatie. Overnachting in hetzelfde hotel met diner.

Dag 9:Berat - Kruja

Nu rijden we zo’n 130 km tot in Kruja, dat ligt ten noorden van Tirana. In Kruja ligt ook ons hotel voor de laatste nacht in Albanië. Over deze rit doen we een ganse dag omdat we onderweg nog heel wat bezoeken. Daar hoort de onvergetelijke kerk bij van het klooster van Ardenica, beroemd voor zijn fresco’s. Je luncht in het stadje aan de haven van Durres. 

Dag 10:terugreis vlucht Tirana - Brussel

Indien de vluchturen het toelaten brengen we nog in Kruja een bezoek aan een bazaar en het etnografisch museum. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

prijs op aanvraag

In welk hotel wordt er overnacht?

10 dagen / 9 hotelovernachtingen in goede hotels (3 en 4-sterren), volpension en drankje bij de maaltijden

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.
6 reizigers overwegen deze tour nu!