Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2715

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Citytrip Budapest (vliegreis, Hongarije)

  • zondag 13 tot en met woensdag 16 april 2025
  • Prijs op aanvraag
  • min. aantal deelnemers: 30
  • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Boedapest, trotse hoofdstad van Hongarije, schittert aan de Donau. Uitzonderlijk is het perfecte contrast tussen de rechter- en linkeroever. Negen bruggen waaronder de prachtige Kettingbrug, verbinden de stadsdelen Boeda en Pest met elkaar. Het stadsdeel Boeda, op de westelijke oever van de Donau, is tegen en op de heuvels gebouwd. Hier bevinden zich de meeste historische bouwwerken, waaronder de Burchtheuvel met het Boeda-kasteel, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Daartegenover Pest, zo plat als een pannenkoek of, zoals een Hongaar zou zeggen, een ‘lángos’ (een plat geslagen oliebol), is het moderne deel van de stad, het zakelijke, politieke en financiële centrum, waar de meeste winkels gevestigd zijn en het zakenleven hoogtij viert. Het is niet overdreven om te zeggen dat Boedapest één van de mooiste en ook best gelegen hoofdsteden van Europa is. Maar Boedapest heeft haar bekendheid eveneens te danken aan de vele thermale baden en koffiehuizen die de stad rijk maken. Boedapest, een mix van jong en oud: de prachtige architectuur is de stille getuige van een rijk verleden, maar de glorierijke stad aan de oevers van de Donau maakte de laatste jaren ook een stevig moderniseringsproces door. Het ideale moment dus om deze stad samen met ons te ontdekken…

Wat is inbegrepen?

  • rechtstreekse vlucht heen Brussel-Boedapest en terug met Brussels Airlines
  • transfer luchthaven-hotel h/t met luxe autocar
  • 3 x overnachting en ontbijtbuffet
  • Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Zaventem
  • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/09/2024
  • thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine of gratis gebruik van de Scheldevallei-parking

Niet inbegrepen

  • 1-persoonskamer toeslag : op aanvraag
  • inkomgelden en persoonlijke uitgaven
  • dranken en niet-vermelde maaltijden
  • reis-en annulatieverzekering (op aanvraag te verkrijgen)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1 :Brussel – Budapest

Samenkomst op de luchthaven van Zaventem waar de Scheldevallei-gids je opwacht. Die zal jullie gedurende de ganse reis begeleiden. Vlucht naar Budapest in de namiddag. Transfer naar ons centraal gelegen hotel in Budapest. Inchecken en daarna met onze gids een verkennende wandeling in de omgeving van het hotel voor restaurants, shops … Zoek je een unieke plek om te dineren? Dan moet je in het New York Coffee House zijn.

Dag 2 :BUDA

Na het ontbijtbuffet verkennen we eerst het stadsdeel Buda. In het oog springt de Burchtwijk. Daar liggen alle bezienswaardigheden heel dicht op elkaar en is dagvullend. Wat zeker op je programma zal staan is de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de beschilderde huizen. Wie het voormalig koninklijk paleis wenst te bezoeken kan dit enkel doen door een entreeticket te kopen voor de twee musea die daarin zijn gehuisvest. Ze behoren tot de belangrijkste van de stad: de Nationale Galerie en het Historisch Museum. De gids vertelt je er meer over.

Dag 3 :PEST

Vandaag zullen er een paar kilometers extra gewandeld worden. De bezienswaardigheden liggen wat verder uit elkaar. Je bezoekt met onze gids zeker de basiliek Sint-Stefanus, zo’n 500 meter verder ligt het imposante gebouw van het parlement. Het parlement kan je bezoeken (onder voorbehoud, betalend). Een andere topattractie in Pest is de Centrale Markthal. Het is prachtig gerestaureerd en is ook open in de namiddag op weekdagen. Het is een aanrader om daar te zijn voor de lunch.

Dag 4 :Budapest – Brussel

Na het ontbijtbuffet plaatsen we de bagage in een afzonderlijke ruimte. Je bent nu de ganse voormiddag vrij om de stad te verkennen. Een badhuis bezoeken of een koffie drinken in een van de vele traditionele koffiehuizen. Na de middag verzamelen we terug in het hotel en vertrekken we met onze autocar naar de luchthaven. We landen in Zaventem rond 20u (onder voorbehoud) zodat je nog heel wat mogelijkheden hebt om huiswaarts te keren.

Let op: dit programma is onder voorbehoud. Bezoeken kunnen anders ingepland worden door openingsuren, drukte en eventuele sluitingen door officiële bezoeken of vergaderingen.

 

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

op aanvraag te bekomen.

In welk hotel wordt er overnacht?

Wij kiezen een goed en centraal gelegen 3* hotel met restaurant. De kamers hebben allemaal een volledig uitgeruste badkamer. Gratis WiFi.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation only) kost 6,5% van de totale reissom.

Deze dient bij reservatie te worden afgesloten.
Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke bijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3 euro/dag/persoon met een minimum van 25 euro/persoon.

Deze dient bij reservatie te worden afgesloten.
Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Valuta

Hongaarse forint:  100 HUF = € 0,25

6 reizigers overwegen deze tour nu!